Wednesday 18 March 2015

Gerecycleerd dekbedovertrek / Recycled duvet cover

Van een groot 2 persoonsdekbed naar een 1 persoonsdekbed, tja, echt spannend is het niet maar B is er ontzettend blij mee. Nu heeft hij niet alleen opa's pyjamabroek maar ook nog een dekbedovertrek van opa en oma. 
De kussenslopen waren niet mooi meer maar er was nog genoeg stof over uit het dekbed om ook een kussensloop te maken. De kussens hebben hier een ander formaat dus het had sowieso niet gekund. 
Nu heb ik nog genoeg stof over voor een kussenhoesje maar dat wordt me een beetje teveel van het goede voor B's bed dus die wordt dan waarschijnlijk voor ons.


From a king size duvet cover I made a single duvet cover. Not overly exciting but B is very happy with it. Now he doesn't only have opa's old pyjama pants but also opa and oma's duvet cover.
The pillow cases didn't look nice anymore but I had plenty of fabric left over to make a matching pillow case.
Now there's enough fabric for a cushion cover but that's a bit too much for 1 bed so I guess that'll be for us then.   

Tuesday 10 March 2015

Nieuwe blognaam: Sew Els! - New name for my blog: Sew Els!

Naais Els vond ik een leuke naam maar het is niet bepaald internationaal en aangezien mijn thuis aan de andere kant van de wereld staat, leek het me toch handiger om een andere naam te gaan gebruiken. 
Na vandaag zal mijn blog "Sew Els!" heten. Toch houd ik de url naaisels.blogspot.com nog even aan tot ik een manier heb uitgevonden om de nieuwe en oude naam naast elkaar te kunnen laten bestaan....
Tips zijn welkom!

From today my new blogname will be Sew Els!. For now I'll keep the old url for naaisels.blogspot.com until I've figured out how to make both names exist alongside one another...
Tips are welcome!

Saturday 7 March 2015

Een nieuwe pyjama / New pj's

Uit een oude pyjama van m'n vader maakte ik een nieuwe pyjamabroek voor B. Het basispatroon is uit een oude Ottobre. Het eigenlijke patroon was voor een korte broek dus ik begon met het verlengen van het papieren patroon. Het paste allemaal niet dus van het eigenlijke patroon is niet veel meer over. 
Ik begon met alleen de broek van m'n vader maar gelukkig had m'n moeder het pyjamajasje ook nog niet weggedaan (het lag bij de poetslappen) want dat had ik nodig om de broek van een tailleband en kontzakken te kunnen voorzien. Het pyjamajasje had een zak en dat heb ik eraf gehaald en op een donkerblauw tshirt met lange mouwen bevestigd.
B heeft de pyjama gelijk aangedaan en heeft er deze week heerlijk in geslapen. Met een beetje mazzel zal hij er tot zeker z'n twaalfde in kunnen slapen want er zit een zoom in van ongeveer 20 cm!




From an old pair of pyjama pants of my dads, I made a new one for B. The basis pattern I used is from an Ottobre but that was for shorts and I wanted long pants so I started with lengthening the pattern. I had to adjust the pattern even more in order for it to fit on the fabric so there's not much left of the original pattern.
I started with the old pants but luckily my mum still had the old jacket at home because I needed that for back pockets and a waistband. The original jacket had a pocket on it which I removed and put on a long sleeve shirt.
B immediately put on the finished pyjama's and absolutely loves his new/old opa (grandad) pyjama's.