Thursday, 20 November 2014

Back to the sixties

Toen ik laatst in Nederland was, heb ik Knipmode van september 2014 gekocht, er staan een paar patronen in die ik wil maken maar eentje had m'n absolute voorkeur: De sixties jurk! Eigenlijk vind ik die hele pagina wel leuk.
De stof die ik ervoor heb gebruikt is scuba. Het is een heerlijke stof om mee te werken en de jurk zit heerlijk, maar ik baal wel een beetje want na 1 keer dragen is de stof van het rugpand beschadigd, het lijkt wel of het met een schuurpapiertje is bewerkt. Toch ga ik 'm dragen want als ik er een vest overheen draag, ziet niemand het.

When I was in the Netherlands in August and September, I bought Knipmode 9, 2014. It has a couple of patterns that I really want to make but one dress had my absolute preference: The sixties dress!! 
I used scuba fabric that I bought at Spotlight. It's lovely fabric to sew with and the dress is super comfortable. I am annoyed though as after having worn it once, the fabric has frayed a bit on my back, it looks like it has been treated with sand paper. I will wear the dress as when I wear a cardigan no one can see the damaged area.


Een nog niet beschadigde jurk - a non damaged dress...

Patroon: Knipmode 9, 2014
Stof: Spotlight

10 comments:

 1. Leuke jurk, ik snap helemaal dat je baalt...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankje. Misschien maak ik er nog wel eentje maar dan van een ander stof natuurlijk.

   Delete
 2. Super jurkje en stofje! Ik denk dat het een beetje bij scuba stof 'hoort'. Gewoon dragen door het motief valt het vast niet op. Erg leuk geworden!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankje. Het is op m'n rug dus ik zie het zelf niet ;-). Je hebt gelijk wat de stof betreft en ik zal het niet zo snel meer kopen.

   Delete
 3. Heel erg leuk geworden en jammer dat je stof is beschadigd!
  Hopelijk valt het niet op, zelf heb je er altijd meer erg in dan een ander!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Het is op m'n rug maar ik 'voel' het gewoon omdat ik het weet. Een ander ziet het alleen als ik het zeg dus ik moet gewoon m'n mond houden ;-)

   Delete
 4. Super leuk jurkje en hij past je ook zo perfect, mooi werk!

  ReplyDelete
 5. Wat kun jij goed naaien zeg! De jurk past perfect. Knap hoor! Misschien kun je het jurkje nog eens een keer maken, maar dan van andere stof?

  ReplyDelete