Sunday 10 July 2016

Olifanten! - Elephants!

Voorzijde
achterzijde
Patroon: Stof voor Durf het Zelvers
Stof: oude trui van mezelf en mooie olifantenstoffen gekregen van de buurvrouw van m'n ouders. Het voor en achterstuk hebben middenvoor een naad om de olifanten precies zo uit te laten komen.
The pattern for this sweater comes from 'Stof voor Durf het Zelvers'. The fabric I used is an old sweater of myself combined with a beautiful elephant fabric I got from my parents' neighbor. 

Aangezien het patroon nogal kort uitviel naar mijn smaak, heb ik er naderhand nog een brede zwarte tricot band onderaan gezet. Volgende keer de trui wat langer maken alhoewel ik 'm zo ook leuk vind.
I found the end result a bit short so I added a wide piece of black ribbing.




Voor de plooirok heb ik een ander olifantenstofje gebruikt wat ik ook heb gekregen van de buurvrouw van m'n ouders. Het patroon is de Jenkka plooirok uit Ottobre 6/2012.
For the pleated skirt I used another elephant fabric also from my parents' neighbour. The pattern is from Ottobre 6/2012.

Deze outfit heb ik vorig jaar al gemaakt maar heeft de blog nooit gehaald. Gelukkig past hij deze winter ook nog!
I made this outfit last year but it never made the blog. It still fits this winter and gets a lot of wear.





5 comments:

  1. Dankje Diane. Ik vond de trui met band onderaan uiteindelijk veel leuker. Ze pakt het zo vaak uit de kast als ze haar uniform niet aanhoeft dus ik zie het vaak aan en da's altijd fijn 😊

    ReplyDelete
  2. Wat een leuke set! Echt een leuke combinatie.

    ReplyDelete
  3. Toffe combinatie heb je gekozen. Tof dat het nog past.

    ReplyDelete