Saturday, 25 October 2014

Brrr koud!

Na een heerlijke vakantie in Nederland waar we nog van een geweldige nazomer hebben kunnen genieten, kwam ik terug in Australie met niet alleen een jetlag maar ook met een flinke naaidip. De jetlag was overigens eerder over dan de naaidip....

After a lovely holiday in the Netherlands where we enjoyed the last bit of summer, I came back to Australia with not only a huge jetlag but also with no desire to do any sewing.

Ik had L voor onze vakantie beloofd dat ik een jurk voor haar zou maken zoals Elsa draagt in de film Frozen. Ik had zelfs de stof al in huis maar ik kon me er niet toe zetten. Na weken dralen is het er eindelijk van gekomen en hij is af! 
Uiteindelijk heb ik zelf het patroon ervoor maar bedacht want ik kon geen geschikt patroon vinden in m'n verzameling. We hebben een andere tint blauw dan Elsa maar ik geloof niet dat L dat heel erg vindt.

Before our holiday I promised L to make her an 'Elsa dress' like in the movie Frozen. I had already bought the fabric. After weeks of procrastinating I finally finished it. I ended up drawing my own pattern as I couldn't find a suitable pattern in my pattern collection. The colour is not the same as Elsa's dress but L doesn't seem to mind one bit! Posing just like Elsa

A slit just like in Elsa's dress
Wat al die meisjes in Elsa zien is me een raadsel, Anna is toch een stuk cooler, grappiger en stoerder! Het zullen de jurk en de glitters wel zijn.
Don't know what it is with the Elsa fascination, my preference goes to Anna who is seriously cool and funny! It must be the dress and all the sparkles.

All fabrics from Spotlight (dance coordinates and organza)

6 comments:

 1. Mooie jurk!
  Hopelijk ben je nu ook door je naaidip heen?!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dank je. Volgens mij was deze jurk de grootste oorzaak van de naaidip maar ik wilde 'm eerst afmaken voor ik weer iets nieuws begon. Beloftes he.... ;-)

   Delete
 2. Fijn dat jullie hebben genoten van de vakantie in Nederland!
  Die jurk is mooi gemaakt en heel goed gelukt ondanks je naaidip!! En meisjes zijn nou eenmaal gek op glitters...je dochter is er blij mee en daar gaat het om :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dank je. Het zullen inderdaad de glitters zijn. Toch wel een beetje blij dat ze de jurk van Elsa wilde want die van Anna zou nog langer hebben geduurd ;-)

   Delete
 3. Dat is een hele klus geweest om deze jurk te maken maar wel mooi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankje. Dit was eenmalig.... maar ik heb er wel weer van geleerd en da's toch ook altijd meegenomen.

   Delete