Thursday, 18 June 2015

Theo, eindelijk!

Theo, het patroon van Zonen 09 stond al heel lang op m'n verlanglijstje om eindelijk eens te gaan maken. Het was geen tijdgebrek of gebrek aan zin maar gebrek aan geschikte stof voor een jongen van 7 en driekwart. Stof voor babyjongens is er zat maar zodra je uit de babyprints bent gegroeid, is het (vooral hier in Australie) maar karig. Gat in de markt eigenlijk...
Maar het is gelukt! Ik vond een tijdje terug eindelijk de stof voor een Theo voor B! 
Wat een geweldig patroon, alles is heel precies omschreven. Ik heb standaard maat 134 genomen, helaas gelijk de grootste maat van het patroon.

B's buitenaardse Theo
Theo, a pattern by Zonen09 was high on my list of things to make for B. The only thing lacking was suitable boys fabric for boys of 7 years and 3 quarters. Plenty of fabric for baby boys but for bigger boys.... A little while ago I finally found this universe fabric at my local Spotlight.
The pattern is absolutely awesome, easy to make as every little detail has been described in great detail. I used standard size 134, unfortunately also the biggest size for this pattern....

Afgelopen weekend zijn we gaan rolschaatsen, dat was eens maar nooit weer. De laatste keer dat ik die dingen onder had was ik denk ik 10. Het ging allemaal prima tot ik uit moest wijken voor een klein meisje voor me dat viel.... Het gaat nu na een dag of 5 gelukkig weer wat beter met m'n linkerpols (ik ben linkshandig).


Last weekend we went rollerskating, once, but never again. Last time I rollerskated I think I was 10. It went fine until someone in front of me fell and I had to move out of the way. My left wrist is feeling somewhat better after 5 days and I'm a leftie... 13 comments:

 1. Wat een leuke stof voor een bijna 8-jarige... Een heel leuke Theo!

  ReplyDelete
 2. Missie geslaagd, zowel wat betreft het stofje als de Theo.
  Ik begin hetzelfde probleem te ondervinden voor de even oude dochter...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mmmm dat belooft niet veel goeds voor als mijn dochter ook die leeftijd bereikt...

   Delete
 3. Oei, nu staan je creatieve activiteiten even op een laag pitje.....
  Maar je Theo is echt prachtig!!
  Beterschap aan je pols!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankje! Het gaat iedere dag weer wat beter gelukkig.

   Delete
 4. Gave stof heb je uiteindelijk gevonden, jammer dat er niet zoveel te koop is bij jullie!
  Oef dat is pijnlijk zo'n pols, je kan soms raar terecht komen, sterkte ermee!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik moet er gewoon voor zorgen dat als ik in de stoffenwinkel ben, dan ik steeds even voor jongensstof kijk en als er dan iets ligt, dan moet ik het gelijk kopen.
   Tja, m'n pols doet na meer dan een week op sommige plaatsen nog steeds zeer, misschien toch eens naar de dokter..... :-(

   Delete
 5. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 6. Hoe gaat het nu met je pols?Is bij ook geleden van in mijn kinderjaren dat ik nog aan rolschaatsen heb gedaan.Leuk gemaakt voor de jongens.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nog steeds zeer, ga vandaag maar eens naar de dokter... gelukkig kan ik wel weer wat naaien ;-)

   Delete
 7. Wat een mooi overhemd heb je genaaid. Hoe gaat het nu met je pols?

  ReplyDelete
 8. Wat een mooi overhemd heb je genaaid. Hoe gaat het nu met je pols?

  ReplyDelete