Wednesday, 11 February 2015

Autumn Flower

Yes, hij is af! Vanaf dat ik Ottobre 4/2013 in huis had, wist ik dat ik het jasje "Autumn Flower" voor L wilde maken. Ik ben zelfs zo ver gegaan dat ik er dezelfde stof als in het tijdschrift voor heb gekocht. Ik heb de stof bij de Ottobre's Etsy winkel besteld en dat is me erg goed bevallen, dat smaakt naar meer! Volgende keer alleen wel even rekening houden met krimp, ik had 1 meter besteld (volgens beschrijving) maar toen ik het patroon er na het wassen op wilde leggen, bleek het nog maar 93 cm te zijn. Het was dus passen en meten maar het is gelukt.
Het was een heerlijk stofje om mee te werken alhoewel m'n naaimachine er niet hetzelfde over dacht dus die staat nu uit te hijgen bij de naaimachine reparateur. Gelukkig heb ik m'n oude Janome nooit weggedaan dus die heeft het keurig afgemaakt.


Yes, it's finished! From the moment I first saw the jacket 'Autumn Flower' in Ottobre 4/2013, I knew that was a project for me - or for L rather! I even bought the same fabric as they used in the magazine. I bought the fabric at Ottobre's Etsy shop and that worked really well for me. Next time I should take shrink into account though. I bought 1 meter but when I tried to put all my pattern pieces on it, it turned out I only had 93 cm left but I somehow managed. 
It was nevertheless great fabric to work with. Unfortunately my sewing machine seemed to disagree, it's at the sewing machine repair shop now. Thankfully I never got rid of my old Janome so I finished the jacket on my old machine.Toen ik bij de beschrijving voor knoopsgaten aankwam wist ik dat dat op m'n oude machine zeker niet ging lukken dus ik heb gepaspoilleerde knoopsgaten gemaakt. Nog nooit eerder gedaan dus dat was een interessante oefening. Ik heb hiervoor een tutorial voor gebruikt van Craftsy. Er zijn geloof ik nog andere manieren om dit te doen dus die zal ik een volgende keer uitproberen.When I reached the description for the buttonholes I knew my old machine would not be able to do this so I opted for bound buttonholes. I'd never made these before so it was an interesting excercise. I used a tutorial I found on Craftsy. I believe there are also other techniques to make these so I'll try another method next time.

Helaas geen foto's op model, ze wilde niet maar dat vind ik vandaag niet erg want het is 36 graden.
Unfortunately my model didn't want the jacket on but I understand because it's 36 degrees here.


13 comments:

 1. Gaaf! Dit jasje was een van de redenen waarom ik die Ottobre kocht. Het was mijn eerste ottobre en daarmee begon mijn verslaving :). Super mooi gelukt en ik vind de knoopsgaten ook erg mooi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. En, heb je 'm ook gemaakt? Ik vond het een heel leuk project.

   Delete
  2. Nee nog niet gemaakt, het leek me toen veel te hoog gegrepen en ik kon nergens een leuke sweat vinden. maar hij staat nog op mentale mijn to-do lijstje.

   Delete
 2. wat een hele mooie jas. Ik heb nog nooit van gepaspoilleerde knoopsgaten gehoord. ik leer hier bij. Maar ze zijn wel erg mooi. en zo netjes afgewerkt! 36 graden, daar drom k van. Ik ben nu mijn griep aan het uitzieken, en een beetje zon zou welkom zijn. Groetjes.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankje! Bij zulke temperaturen (en het kan nog warmer) droom ik ervan om in m'n bikini in de sneeuw te zitten. Beterschap, ik stuur je een beetje zon toe.

   Delete
 3. Prachtig geworden die jas en die stof zo mooi!
  Vind je knoopsgaten heel mooi gedaan zo, ga ik onthouden had er nog nooit van gehoord of eerder gezien!
  Wat een heerlijke temperatuur bij jullie, hier is het een graad of 6 en de hele dag grauw buiten, niks aan :-(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel. De stof ziet er niet alleen zo mooi uit, hij voelt heel erg lekker zacht en warm aan, heerlijk!
   Van zulke temperaturen moet je houden, voor mij gaat het tot 35 graden en daarna houdt het normale leven een beetje op...

   Delete
 4. Wat een prachtig jasje! En inderdaad, die knoopsgaten... is dat niet een hele klus?!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Het viel me echt alles mee, ik had verwacht dat het moeilijker zou zijn maar ik heb wel eens problemen gehad met een machineknoopsgat en dat wilde ik voor dit jasje zeker niet meemaken. Hiermee wist ik zeker dat het goed zou gaan omdat ik het zelf in de hand had. Wel eerst even op een lapje geoefend natuurlijk he!

   Delete
 5. Wauw mooi gemaakt! Ik heb dit nr van de ottobre ook en was er ook weg van! Hier gaat je dochter vast heeel veeel plezier van hebben!

  ReplyDelete